Studio Toggle Architects's F.lot Residential House

Studio Toggle Architects Discloses The F.lot Residential House

Studio Toggle Architects, the lead designer of the award winning project F.lot by Studio Toggle Architects spells out, The F.LOT house is a minimal composition of 2 seemingly floating masses intersecting at right angles. The house is dominated by a 5m cantilever which adds a bit of drama and shades the underlying spaces from the harsh desert sun. A 15m long pool floating above the parking bisects the longitudinal volume which houses the social spaces and the living quarters. The open-plan ground floor is organized on either side of the pool, which is the focal point of the house. The planning is barrier free and tackles the issues of privacy and openness..

Studio Toggle Architects's F.lot Residential House Images:

VIA: http://competition.adesignaward.com/design.php?ID=49762

End of the article, click here to go back to previous page, or alternatively go back to Design Wee News homepage.

Design Classifications
Copyright © 2010 - 2018 Design Wee News - designwee.com - All Articles